Po težkih prazničnih jedeh je čas, da začnemo kuhati lažjo hrano. Ne pozabite na jedilnik uvrstiti ribe in veliko zelenjave. Naša italijanska ribja juha s kosom svežega, polnozrnatega kruha, je popolno januarsko kosilo.
Italijanska ribja juha z belim vinom
Za 4 osebe potrebujete:
- 3 žlice olivnega olja
- 1 korenček
- 2 stebli zelene
- 1 majhen koromač
- 2 stroka česna
- 200 ml suhega belega vina
- 0,5 g žafrana
- 800 ml ribje osnove
- 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- 100 g fileja bele ribe
- 200 g zamrznjenih morskih sadežev
- sol
- 1 pest lističev bazilike
Priprava:
Na olivnem olju 1 minuto pražite majhne koščke zelene in korenja. Nato dodajte koščke koromača in rezine česna, vse skupaj pražite še 1 minuto in nato prilijte vino. Dodajte še žafran in vse skupaj zavrite.
Nato dodajte ribjo osnovo, paradižnike, juho zavrite in primešajte še koščke ribjih filejev, zamrznjene morske sadeže in sol.
Juha naj lahno vre še 10 minut, nato pa jo potresite z baziliko in postrezite.
Preberite še: 6 japonskih super jedi, ki krepijo imunski sistem