Lažne testenine s pestom

19. 9. 2009
Deli
Lažne testenine s pestom

Rezancev, ki ste jih navajeni, sploh ne boste pogrešali, ker je okus odličen.

Sestavine: 2 skodelici svežih listov bazilike, ? skodelice svežih peteršiljevih listov, ? skodelice nastrganega parmezana, ? skodelice hladnega oljčnega olja, 1 strok česna, ? skodelice pinjol, sol in poper po okusu, 1 skodelica stročjega fižola, 1 zavitek že pripravljenih rezancev širataki (namočeni in odcejeni).

Priprava

1 Pesto lahko pripravite v kuhinjskem mešalniku. Najprej sesekljaj­­­­te baziliko in peteršilj.

2 Dodajte sir, oljčno olje, česen in pinjole. Ponovno sekljajte, da dobi­­­­te kremasto zmes, ki jo na koncu še so­­­lite in poprate po okusu ter z mešalnikom hitro premešate. Pre­­­ložite v primerno veliko posodico ali kozarec.

3 V lonec vlijte vodo in jo osolite. V kipeči vodi 8? 10 minut kuhajte stroč­­ji fižol. Ven ga poberite s pe­­­novko in ga ohladite pod mrzlo vodo. Odcedite in narežite na 2? 3 cm dolge kose. V vroči vodi nato pogrejte rezance (30 sekund), jih odcedite in pretresite v skle­­do. Do­­­dajte pesto in narezan stročji fižol ter dobro pretresite. Po­­­sujte z na­­­strganim parmezanom in postrezi­­­te. Zadostuje za 4 porcije.

Na porcijo: 379 kalorij, 8 g beljakovin,

12 g ogljikovih hidratov, 35 g maščob, 7 g vlaknin.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?