Rezancev, ki ste jih navajeni, sploh ne boste pogrešali, ker je okus odličen.
Sestavine: 2 skodelici svežih listov bazilike, ? skodelice svežih peteršiljevih listov, ? skodelice nastrganega parmezana, ? skodelice hladnega oljčnega olja, 1 strok česna, ? skodelice pinjol, sol in poper po okusu, 1 skodelica stročjega fižola, 1 zavitek že pripravljenih rezancev širataki (namočeni in odcejeni).
Priprava
1 Pesto lahko pripravite v kuhinjskem mešalniku. Najprej sesekljajte baziliko in peteršilj.
2 Dodajte sir, oljčno olje, česen in pinjole. Ponovno sekljajte, da dobite kremasto zmes, ki jo na koncu še solite in poprate po okusu ter z mešalnikom hitro premešate. Preložite v primerno veliko posodico ali kozarec.
3 V lonec vlijte vodo in jo osolite. V kipeči vodi 8? 10 minut kuhajte stročji fižol. Ven ga poberite s penovko in ga ohladite pod mrzlo vodo. Odcedite in narežite na 2? 3 cm dolge kose. V vroči vodi nato pogrejte rezance (30 sekund), jih odcedite in pretresite v skledo. Dodajte pesto in narezan stročji fižol ter dobro pretresite. Posujte z nastrganim parmezanom in postrezite. Zadostuje za 4 porcije.
Na porcijo: 379 kalorij, 8 g beljakovin,
12 g ogljikovih hidratov, 35 g maščob, 7 g vlaknin.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?