Sto gramov kislega zelja vsebuje le 19 kcal in nič maščobe, je pa bogato z vitamini A, B, C in K ter minerali.
Za 4 osebe potrebujete: 500 g krompirja, 1 čebulo, 2 žlici olja, 500 ml juhe, 2 veliki rdeči papriki, 1 pločevinko razkosanega paradižnika (850 ml), 2 žlički sladke paprike v prahu, sol, poper, 10 brinovih jagod, 1 strok česna, 200 g kislega zelja
Priprava:
1 Krompir olupite in narežite na kocke. Čebulo olupite in na drobno sesekljajte. Krompir in čebulo popražite na vročem olju, nato prilijte juho.
2 Papriko narežite na koščke in jo skupaj s paradižnikom, papriko v prahu, soljo, poprom in brinovimi jagodami dodajte krompirju. Vmešajte še strt česen in kuhajte 10 minut.
3 Zelje z vilicami razrahljajte, dodajte enolončnici in pri nizki temperaturi kuhajte še 20 minut. Preden postrežete, po okusu še začinite.
Čas priprave približno 45 minut.
Na osebo približno 200 kcal, beljakovine: 5 g,
maščobe: 5 g, ogljikovi hidrati: 26 g.