Lahki sadni užitek. Pravo spomladansko razvajanje brbončic.
Za približno 10 kosov potrebujete:
- 2 plošči listnatega testa (približno 210 g)
- 2 jabolki
- 4 žlice sladkorja
- 500 g malin
- 1 zavitek praška za tortni preliv
- 250 ml jabolčnega soka
Priprava:
Listnato testo odtalite. Plošči položite tako, da se robova nekoliko prekrivata, in ju razvaljajte na malo večje od pekača (30 x 22 cm). Pekač oplaknite z mrzlo vodo in ga obložite s testom. Testo z vilicami večkrat prebodite, pokrijte in postavite v hladilnik za približno 1 uro.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Jabolka olupite, jim odstranite peške in ju zrežite na tanke krhlje. Testo obložite z jabolki, posujte z 2 žlicama sladkorja in v pečici pecite približno 20 minut. Pečeno testo ohladite.
Maline preberite in jih razporedite po jabolkih. Tortni preliv pripravite po navodilu z embalaže iz praška, jabolčnega soka in preostalega sladkorja. Maline prelijte s prelivom in počakajte, da se preliv strdi. Pito zrežite na rezine in po želji okrasite z lističi mete.
Čas priprave: približno 1 ura 50 minut.
Na kos: približno 120 kcal, beljakovine: 1 g, maščobe: 6 g, ogljikovi hidrati: 15 g.