Za 1 osebo potrebujete: 80 g stročjega graha (ali fižola), 80 g stebelne zelene, 80 g majhnih korenčkov, sol, 1 paradižnik, 50 g šampinjonov, 1 čajno žličko masla, 1/4 čajne žličke rožmarina, 80 g zelenih špargljev (iz kozarca), 2 svinjska medaljona (po 80 g), 1 žlico olja, 5 žlic belega vina, meliso.
PRIPRAVA:
1. Zelenjavo očistite in po potrebi olupite. Stročji grah in zeleno narežite na grižljaj velike kose. V vreli slani vodi ju blanširajte približno 5 minut, korenje pa 10 minut. Odcedite. Paradižnik narežite na četrtine. Šampinjone nato očistite in narežite na tanke rezine.
2. V ponvi segrejte maslo in približno 10 minut pražite zelenjavo, rožmarin in gobe. Po 5 minutah praženja dodajte odcejene šparglje. Solite in poprajte po okusu.
3. Meso oplaknite in osušite. Na vročem olju ga pecite približno 5 minut na vsaki strani. Odstranite. Maščobo, ki je ostala od peke zalijte z vinom in začinite s soljo, poprom in meliso. Vse skupaj nato postrezite.
Čas priprave: 30 minut
449 kcal; maščobe: 18 g; B: 44 g; OH: 18 g
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?