Nutellini kolački so slastna sladica, ki bo navdušila tako vas, kot vaše morebitne goste.
Od tega, kako je videti, do tega, kako je okusna, so doma pripravljene sladice odlična izbira. Za nameček pa so Nutellini kolački še brez rafiniranih sladkorjev in mlečnih sestavin.
Dodaten nasvet:
Če ste tudi vi navdušeni nad Nutello, vam najprej predlagamo, da si naredite kar svojo domačo, ki je bolj zdrava različica od kupljene v trgovini. Pripravite si jo lahko na hiter način, odlično pa bo ustrezala tudi v nutelline maffine, ki jih boste pripravili. V primeru, da nimate časa, pa si lahko kupite bolj zdravo različico lešnikovega namaza, ki podobnega okusa kot originalna Nutella.
Recept za domačo Nutello:
Sestavine:
- 2 skodelici lešnikov (praženih)
- 2 žlici kakava v prahu
- 3 žlice javorjevega ali agavinega sirupa
Postopek:
1.Možnost: Pražene lešnike dajte v blender in zmiksajte na najvišji jakosti. Postopek traja približno 2 minuti! Če nimate super močnega mešalnika, dodajte nekaj kokosovega olja. Ko je lešnikovo maslo pripravljeno, dodajte kakav in javorjev sirup ter vse skupaj premešajte
2. Možnost: V trgovini kupite lešnikovo maslo in mu dodajte kakav ter sladilo in v 3 minutah imate popoln namaz.
Če potrebujete slajši namaz, ga ustrezno prilagodite. Če je masa pregosta, ji dodajte nekaj mandljevega mleka. Po želji lahko dodate datlje in/ali indijske oreščke za bolj kremasto strukturo, malo soli in/ali vanilijev ekstrakt. Raziskujte, dokler ne dobite okusa/konsistence, ki vam je všeč.
Pojdimo k receptu za Nutelline muffine:
Sestavine:
- 2 tablici čokolade (po 100 g). (Odlična izbira je ekološka iz kakava, kakavovega masla in nerafiniranega kokosovega sladkorja)
- 2 banani
- 2-3 žlice lešnikovega masla
Postopek:
Stopite 1 tablico čokolade (po potrebi uporabite nekaj kokosovega olja). Zmešajte z 1 banano v mešalniku, da dobite zmes. Maso z žlico prenesite na modelčke za mafine (dobite jih približno 6).
Na vsak košček položite rezino banane, nato pa na vrh dodajte nekaj lešnikovega masla.
Raztopite še eno tablico čokolade in jo prelijte po zmesi v modelčkih. Po vrhu pokapajte nekaj lešnikovega masla in stopljene čokolade ter okrasite s sesekljanimi lešniki
Uživajte v sladici!
Preverite tudi pokast:
Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del