Skrivnost najbolj slastnih ocvrtih bučk: v jajca dodajte to sestavino in poskrbite za bogat okus ter sočnost

14. 6. 2025
Skrivnost najbolj slastnih ocvrtih bučk: v jajca dodajte to sestavino in poskrbite za bogat okus ter sočnost (foto: Profimedia)
Profimedia

Jajcem primešajte to preprosto sestavino - rezultat vas bo naravnost navdušil!

Skrivnost bolj sočnih in bogatih ocvrtih bučk je v eni sami dodatni sestavini, ki jo primešate jajcem – nariban sir. Ta preprosta sprememba bo poskrbela za izjemen okus in mehko teksturo, ki spominja na meso.

Če preprost recept nekoliko nadgradite in v jajčno maso dodate nariban sir, boste okus dvignili na povsem novo raven. Če ste ljubitelj ocvrtih bučk, preizkusite ta recept – verjamemo, da jih boste od zdaj naprej pripravljali samo še tako.

Potrebujete:

  • 2 bučki
  • 100 g trdega sira (npr. parmezan, gauda ipd.)
  • 1 žlička nasekljanega peteršilja
  • 1 žlička sladke rdeče paprike
  • 3 jajca
  • 100 g drobtin
  • 50 g moke

Najbolj slastne ocvrte bučke pripravite tako:

Bučke narežite po dolgem in jih položite v večjo posodo. Posolite in popoprajte ter pustite počivati približno 20 minut, da spustijo vodo. Medtem v drugi posodi stepite jajca in dodajte peteršilj, sladko papriko ter nariban sir.

Kje bo stal novi most na Krk in kako bo skrajšal pot na morje?

V ločeni posodi zmešajte moko in drobtine. Bučke odcedite, nato jih najprej povaljajte v mešanici moke in drobtin, nato pa še v jajčno maso s sirom. Cvrite jih v vročem olju do zlato rjave barve.

Postrezite toplo – kot samostojno jed ali prilogo. Dober tek!

Vir: stil.kurir.rs

Bolje se ji je izogibati: ta pijača škodi možganom in povečuje tveganje za demenco, številni Slovenci pa jo uživajo vsak dan