Paradižnik iz pečice s feta sirom

30. 9. 2012
Deli
Paradižnik iz pečice s feta sirom

Okusna in zdrava kombinacija - paradižnik, priljubljeno nizkokalorično živilo in odličen antioksidant ter feta, bogat vir kalcija. Za pripravo potrebujete le 30 minut.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 8 zrelih paradižnikov
  • 200 g fete
  • sol, poper
  • 1 žlico posušenega origana
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 vejici origana
  • 2 vejici bazilike
Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Paradižnike operite in narežite na debele rezine. Feto odcedite, narežite na kocke in jo pretresite po namaščenem pekaču.

Nanjo položite rezine paradižnika. Solite, poprajte, posujte s posušenim origanom in pokapljajte z olivnim oljem. V pečici pecite približno 20 minut.

Origano in baziliko oplaknite, osušite in lističe osmukajte z vejic. Paradižnik s feto vzemite iz pečice in okrasite z zelišči.

Zraven se prileže bageta.

Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 190 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 4 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"