Recept, ki nahrani telo in pogreje v dno duše.
Ko se zunaj shladi, se prileže nekaj toplega, domačega. In kaj je boljše kot krožnik okusne paradižnikove juhe, pripravljene iz le treh osnovnih sestavin? Čeprav preprosta, vas bo s svojim polnim okusom presenetila. Odlično se poda k kosu svežega kruha ali popečenemu toastu.
Sestavine:
- 4 žlice masla (približno 60 g)
- Pol večje čebule (narezane na večje kose)
- 800 ml pasiranega paradižnika
- 250 ml vode ali zelenjavne jušne osnove (lahko tudi piščančje)
- Sol po okusu
- Po želji: ščepec popra, origano ali list sveže bazilike za serviranje
Priprava:
- V večjem loncu na srednjem ognju stopite maslo. Dodajte grobo narezano čebulo in jo na hitro popražite, da postekleni in se zmehča.
- V lonec vlijte pasirani paradižnik, dodajte vodo ali jušno osnovo ter sol. Vse skupaj dobro premešajte in zavrite.
- Zmanjšajte temperaturo in kuhajte nepokrito približno 35 do 40 minut. Občasno premešajte. Po okusu dodajte še sol ali poper.
- Juho postrezite s kosom domačega kruha ali popečenimi rezinami toasta. Za bolj poln okus lahko tik pred koncem dodate žlico kisle smetane ali malo olivnega olja.
Vir: stvarukusa.mondo.rs