Za 4 osebe potrebujete: 350 g svedrcev (ali drugih testenin), sol, 2 jajci, 500 g brokolija, 2 rdeči papriki, 1 pločevinko tunine naturel, 1 šop bazilike, 2 stroka česna, 100 g solatne majoneze, 300 g jogurta, 1 žlico limoninega soka, poper, sladkor
Priprava:
1 Testenine skuhajte na zob v osoljeni vodi po navodilu z embalaže. Jajci v trdo kuhajte 10 minut, nato ju ohladite in olupite. Narežite ju na osmine. Brokoli narežite na koščke, blanširajte v osoljeni vodi 2–3 minute in odcedite. Papriko narežite na trakove. Tunino dobro odcedite in razdrobite na koščke. Zelenjavo in tunino stresite v skledo za solato in zmešajte.
2 Za preliv oplaknite, osušite baziliko ter jo narežite na trakove. Česen olupite in na drobno sesekljajte. Oboje zmešajte z majonezo, jogurtom in limoninim sokom. Preliv začinite s soljo, poprom in sladkorjem.
3 Testenine dobro odcedite in dodajte zelenjavi. Prelijte s solatnim prelivom in vse skupaj premešajte. Solato razdelite po skodelicah ali krožnikih ter obložite z jajci.
Čas priprave približno 20 minut.
Na osebo približno 650 kcal, beljakovine: 29 g,
maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 69 g.