Tako naredite pire krompir kot iz restavracije: pri dodajanju mleka uporabite ta trik, ki ga poznajo le redki

26. 7. 2025
Tako naredite pire krompir kot iz restavracije: pri dodajanju mleka uporabite ta trik, ki ga poznajo le redki (foto: Profimedia)
Profimedia

Priprava pire krompirja je videti preprosto, a razlika med povprečnim in vrhunskim pirejem je v malenkostih.

Pire iz restavracij je precej drugačen od tistega, ki ga skuhamo doma – in ne gre le za to, da je brez grudic ali lepše postrežen. Pogosto vsebuje skrivno sestavino, ki mu da poseben okus… in ki vam je kuharski mojstri najverjetneje ne bi zaupali.

Na TikToku boste našli kup nasvetov, kako pripraviti popolna jajca, meso, pico in druge osnovne jedi – tudi pire krompir. Eden od uporabnih trikov je prišel od Elene Golutsove, zmagovalke kuharskega šova v Rusiji in znane "food blogerke". Njen nasvet povzemajo na portalu krstarica.com.

Ključ do najboljšega pire krompirja

Za resnično kremast pire je ključnega pomena, da krompir po kuhanju dobro posušite, nato pa ga pretlačite skozi fino sito. S tem postane zmes bolj gladka in kompaktna.

Rdeč prometni vikend: zastoji skoraj povsod po državi

Šele nato dodajte mleko – a pazite, da je vroče, ne hladno, kot to običajno počnemo doma. Mešanico nato stepite – ročno, z mikserjem ali v blenderju.

Še en preprost, a učinkovit trik izkušene kuharice: maslo pred dodajanjem stopite. Tako se bo popolnoma povezalo s krompirjem in poskrbelo za še bolj svilnato teksturo.

Vir: krstarica.com

Lahka poletna musaka, ki je pripravljena v trenutku: razkrivamo recept za eno najbolj priljubljenih jedi v vročih dneh