Za pikanten pridih poskrbi pekoča klobasa s papriko, tj. chorizo, znana španska specialiteta.
Sestavine: 1 zavitek že pripravljenih rezancev širataki (namočeni in odcejeni) , 3 jajca, 2 skodelici grobo nastrganih bučk cuket, ? skodelice grobo nastrganega korenja, ? skodelice sesekljane šalotke, 25 dag drobno narezanih surovih kozic, 25 dag mlete klobase chorizo, 1 skodelica moke, 1 strok sesekljanega česna, sol in poper po okusu, 1 skodelica oljčnega olja.
Priprava
1 Pripravljene rezance razrežite na krajše koščke. V večji skledi jih dobro zmešajte z vsemi preostalimi sestavinami razen z oljem.
2 Na srednji temperaturi segrejte ponev in dodajte toliko oljčnega olja, da dobro prekrijete dno. Z zajemalko zajemite eno četrtino pripravljene mase, ki jo v ponvi z rahlim pritiskanjem oblikujete v debelo palačinko. Na vsaki strani jo pecite od 5? 8 minut, da skorja zlato porjavi. Pečeno omleto prestavite na krožnik, v ponev po potrebi dodajte malo olja in postopek ponovite. Pripravite 4 omlete.
3 Postrezite z omako iz lahke majoneze, ki ste ji dodali strt česen in malo limoninega soka. Zadostuje za 4 porcije.
Na porcijo: 632 kalorij, 34 g beljakovin,
30 g ogljikovih hidratov, 41 g maščob, 5 g vlaknin.