Lahka različica z veliko zelenjave.
Za 4 osebe potrebujete:
- 700 g fileja piščančjih prsi
- 3 rdeče paprike
- 1 steblo pora
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 4 vejice timijana
- 4 žlice olja
- sol, poper
- po 2 žlički sladke in ostre paprike v prahu
- 200 ml juhe
- 150 g kisle smetane
Priprava:
Piščančje meso zrežite na koščke. Zelenjavo očistite, operite in osušite. Papriko zrežite na trakove, pore na kolute, čebulo na krhlje, česen pa sesekljajte. Timijan oplaknite, osušite in lističe potrgajte z vejic.
Piščančje koščke po porcijah pecite na vročem olju od 4 do 5 minut. Začinite jih s soljo in poprom ter poberite iz posode. Na maščobi, ki ostane, od 2 do 3 minute pražite papriko, por, čebulo, česen in timijan. Primešajte papriko v prahu in jo rahlo zarumenite. Zalijte z juho in pri nizki temperaturi dušite približno 10 minut.
Golažu dodajte meso in ga dušite še 5 minut. Na koncu ga po okusu še začinite in mu primešajte kislo smetano.
Priprava: približno 45 minut.
Na osebo: približno 360 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 6 g.
Iz revije Lisa