V polento dodajte to sestavino: postala bo popolno kremasta in neverjetno okusna, vas pa bodo vsi spraševali za recept

2. 11. 2025
V polento dodajte to sestavino: postala bo popolno kremasta in neverjetno okusna, vas pa bodo vsi spraševali za recept (foto: Profimedia)
Profimedia

Ne boste verjeli, kako okusen obrok lahko pripravite iz preproste polente! V nadaljevanju vam razkrivamo recept in eno skrivno sestavino, ki jo spremeni v pravo poslastico.

Polenta je preprosta klasika, ki lahko postane prava gurmanska razvada. Skrivnost je v eni sestavini, ki ji doda izrazit okus in omamen vonj. Priprava je hitra in enostavna, rezultat pa navdušujoč. To je jed, ki jo boste z veseljem pripravili znova in znova.

Klasična polenta je že sama po sebi okusna, a z dodatkom le nekaj sestavin se spremeni v pravi kulinarični užitek. V tem receptu sta ključni dodatek na drobno narezana in prepražena slanina, ki poskrbi za slasten vonj in okus, ter nariban sir, ki jed še dodatno obogati.

Potrebujete:

  • 500 g polente
  • 100 g na drobno narezane slanine
  • 1,5 l vode
  • 1 žlica svinjske masti
  • 150 g sira (najbolje trdega)
  • 1/2 žličke soli
  • olje po potrebi

Priprava:

  1. V ponvi segrejte nekaj kapljic olja. Na njem prepražite narezano slanino, dokler ne postane hrustljava. Nato jo preložite na papirnato brisačko, da vpije odvečno maščobo.
  2. V večjem loncu zavrite vodo skupaj z žlico masti in soljo. Ko zavre, lonec odstavite in zmanjšajte temperaturo na nizko do srednjo. Počasi in postopoma vmešajte polento.
  3. Lonec postavite nazaj na štedilnik in kuhajte, med neprestanim mešanjem, dokler se polenta ne zgosti.
  4. Na koncu vmešajte slanino in nariban sir. Dobro premešajte, da se vse enakomerno porazdeli, nato pa postrezite v skledicah ali na krožnikih. Po želji lahko polento okrasite z lističi hrustljave slanine.
Velika sramota za nekdanjega princa: kralj Karel III. bratu odvzel še zadnji ponos

Dober tek!

Vir: krstarica.com

"Antibiotik juha", ki greje telo in varuje pred virusi: star recept, pripravljen v nekaj minutah