Ne boste verjeli, kako okusen obrok lahko pripravite iz preproste polente! V nadaljevanju vam razkrivamo recept in eno skrivno sestavino, ki jo spremeni v pravo poslastico.
Polenta je preprosta klasika, ki lahko postane prava gurmanska razvada. Skrivnost je v eni sestavini, ki ji doda izrazit okus in omamen vonj. Priprava je hitra in enostavna, rezultat pa navdušujoč. To je jed, ki jo boste z veseljem pripravili znova in znova.
Klasična polenta je že sama po sebi okusna, a z dodatkom le nekaj sestavin se spremeni v pravi kulinarični užitek. V tem receptu sta ključni dodatek na drobno narezana in prepražena slanina, ki poskrbi za slasten vonj in okus, ter nariban sir, ki jed še dodatno obogati.
Potrebujete:
- 500 g polente
- 100 g na drobno narezane slanine
- 1,5 l vode
- 1 žlica svinjske masti
- 150 g sira (najbolje trdega)
- 1/2 žličke soli
- olje po potrebi
Priprava:
- V ponvi segrejte nekaj kapljic olja. Na njem prepražite narezano slanino, dokler ne postane hrustljava. Nato jo preložite na papirnato brisačko, da vpije odvečno maščobo.
- V večjem loncu zavrite vodo skupaj z žlico masti in soljo. Ko zavre, lonec odstavite in zmanjšajte temperaturo na nizko do srednjo. Počasi in postopoma vmešajte polento.
- Lonec postavite nazaj na štedilnik in kuhajte, med neprestanim mešanjem, dokler se polenta ne zgosti.
- Na koncu vmešajte slanino in nariban sir. Dobro premešajte, da se vse enakomerno porazdeli, nato pa postrezite v skledicah ali na krožnikih. Po želji lahko polento okrasite z lističi hrustljave slanine.
Dober tek!
Vir: krstarica.com