Lahka poletna musaka, ki je pripravljena v trenutku: razkrivamo recept za eno najbolj priljubljenih jedi v vročih dneh

25. 7. 2025
Lahka poletna musaka, ki je pripravljena v trenutku: razkrivamo recept za eno najbolj priljubljenih jedi v vročih dneh (foto: Profimedia)
Profimedia

Ta lahka, okusna in enostavno pripravljena jed bo navdušila vso družino!

Zlasti v vročih dneh se pogosto zgodi, da se nam preprosto ne ljubi kuhati, velikokrat pa hrepenimo po lahkih, a okusih jedeh. Ravno zato je poleti še posebej priljubljena ta različica musake, ki ne zahteva zakomplicirane priprave, obenem pa navdušuje s polnim okusom.

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 kg krompirja
  • 500 g mletega mesa
  • 2 jajci
  • 1 kozarec mleka
  • 1 žlica moke
  • 1/2 rdeče čebule
  • 2–3 stroki česna
  • olje
  • sol in poper po okusu
  • mleta rdeča paprika po okusu
  • čili po okusu

Priprava:

  1. Krompir olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Rahlo ga solimo in pokapamo z oljem. Čebulo drobno nasekljamo in popražimo, nato pa ji dodamo mleto meso ter začinimo po okusu.
  2. V namaščen pekač izmenično nalagamo plast krompirja in plast mesa. Pekač postavimo v pečico, segreto na 200 °C, in pečemo približno 20 minut.
  3. Medtem pripravimo preliv iz jajc, mleka in moke. Po 20 minutah peke musako prelijemo z maso in vse skupaj vrnemo v pečico, kjer pečemo, dokler krompir ne postane mehak in jed lepo zapečena. Po želji lahko tik pred koncem dodamo še nariban sir, ki se v vroči pečici lepo stopi.
  4. Musako postrežemo z veliko skledo solate. Odlična je tudi hladna, zato je popolna za poletno kosilo ali lahkotno večerjo z družino.

Vir: kafe.rs

Novo na Metroplay: "Imamo tri stene, ki so za zdravnike navdih" I N1 podkast s Suzano Lovec