Preverite, kako na enostaven način pripravite slastno kosilo po receptu Masterchef finalistke!
V letošnji oddaji Masterchef je veliko pozornosti nedvomno dobila komaj 19-letna Evita Antončič, ki je kljub svoji mladosti pokazala veliko kulinaričnega znanja in se na koncu uvrstila do finala.
Po napetem boju ji je zmaga za las ušla, vseeno pa Evita pravi, da ji je celotna izkušnja dala še dodaten zagon, da se vrže v kuharske vode in prične živeti svoje sanje. S sotekmovalcema Mašo in Luko bodo poleti s "Foodtruck-om" obiskali večja mesta po Sloveniji in svoje specialitete delili z nami, Evita pa ima v planu še druge kulinarične projekte, ki pa jih zaenkrat še ne želi razkriti.
Preden Evita s sotekmovalcema svojo kulinariko predstavi tudi v vašem kraju, pa lahko doma preizkusite njen recept za slastno poletno kosilo.
Sestavine:
- 100 g rukole
- 1 breskev
- 1 pljučni file
- 1 pest malin
- 50 g gorgonzole
- Nekaj žlic oljčnega olja
- Nekaj žlic balzamičnega kisa
- Sol in poper po okusu
Priprava:
1. File vzemite iz hladilnika in ga pustite počivati vsaj 10 minut. Nato ponev močno segrejte. File na olju popecite do željene središčne temperature in ga pustite, da počiva vsaj 5 minut.
2. Medtem narežite breskev in jo na olivnem olju na hitro popecite. Iz olivnega olja, balzamičnega kisa ter nekaj zmečkanih malin naredite preliv.
3. V skledo naložite rukolo, popečene breskve, narezan file in nadrobljeno gorgonzolo. Solato prelijte s prelivom in postrezite.
- Preberite tudi: Če na svojih dojkah opazite TO, nemudoma obiščite zdravnika!
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?