RECEPT: omamna juha s cvetačo in brstičnim ohrovtom

23. 9. 2022
Deli
RECEPT: omamna juha s cvetačo in brstičnim ohrovtom (foto: Profimedia)
Profimedia

Cvetača in brstični ohrovt skupaj ustvarita božansko juho! Preverite, kako. 

Sestavine:
  • Pol srednje velike glave cvetače
  • 1 pest brstičnega ohrovta
  • 2 krompirja
  • Pol čebule
  • 2 žlici sladke smetane
  • 1 manjši košček masla
  • 4 jajca (neobvezno)
  • 2 žlici bučnega olja
  • 1 žlica oljčnega olja
  • Začimbe po okusu

Priprava:

1. Cvetačo in brstični ohrovt operite, očistite in narežite na manjše kose. Krompir olupite in narežite na kose.

2. Na žlici oljčnega olja prepražite čebulo, ki ji nato dodate cvetačo, krompir in brstični ohrovt. Nato postopoma prilivajte približno 1 liter vode. Ko ta zavre, pustite, da se juha na zmernem ognju kuha približno 10 minut oziroma dokler se vsa zelenjava ne zmehča.

3. Neobvezno: Medtem pripravite poširana jajca.

4. Ko se vse sestavine zmehčajo, jih zmiksajte s paličnim mešalnikom. Nato v juho vmešajte še maslo, sladko smetano in začimbe po okusu. Vse skupaj dobro premešajte, v kolikor je juha premalo kremasta pa ji dodajte še nekaj dodatne smetane ali mleka.

Trije triki, zaradi katerih bo radiator toplejši in se hitreje segrel

5. V krožnik najprej položite poširano jajce (neobvezno), nato pa počasi prilijte juho. Vse skupaj pokapajte še z bučnim oljem in postrezite.

Novo na Metroplay:  Novinar izza nagrade | N1 podkast s Suzano Lovec