RECEPT: Pečen brstični ohrovt

16. 3. 2022
Deli
RECEPT: Pečen brstični ohrovt (foto: Profimedia)
Profimedia

Privoščite si okusno in enostavno zimsko prilogo, ki je kot nalašč za vse, ki si želite jesti bolj zdravo.

Brstični ohrovt je izjemno bogat z najrazličnejšimi hranili, kot so vitamini, antioksidanti ter vlaknine. Odličen je za vse, ki si želite jesti bolj zdravo, obenem pa je super izbira tudi za tiste, ki si želite izgubiti kakšen odvečen kilogram. Pripravite si ga kot pečeno prilogo, ki bo navdušila tudi izbirčneže.

Sestavine za 4 osebe:
  • 500 g brstičnega ohrovta
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici limoninega soka
  • 2 žlici parmezana
  • Sol in poper po okusu

Postopek:

1. Brstični ohrovt operite in narežite na manjše kose; manjše brste lahko pustite cele. Česen olupite in drobno nasekljajte.

2. V skledi premešajte olje, česen, limonin sok, sol in poper, da dobite enakomerno mešanico.

3. V pekač stresite brstični ohrovt in čez njega narejeno mešanico. Brstični ohrovt kar z rokami premešajte tako, da je preliv enakomerno razporejen.

Nove smrti mačk zaradi ptičje gripe, okužile so se s hrano. Kako jih zaščititi?

4. Brstični ohrovt pecite približno 30 minut pri temperaturi 200°C. Na polovici peke ga nežno premešajte, da se kosi enakomerno zapečejo.

5. Ko brstični ohrovt dobi nežno rjavo barvo, je narajen. Pekač odstranite iz pečice, po ohrovtu posujte še parmezan in jed postrezite.


 

Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del