Torta je dovolj sladka, da je primerna tudi za sladkosnede. Okus čoklade v podlagi pa se krasno ujema z okusom jagod, ki v kombinaciji z avokadom ohranijo svoj poln okus.
PODLAGA
- 200 g mandljev
- 100 g datljev
- 2 žlici kokosovega olja
- 1 žlica kakava v prahu
- po potrebi žlica ali dve vode
NADEV
- 400 g jagod
- 100 g datljev
- 1 zrel srednje velik avokado
- 4 žlice stopljenega kokosovega olja
- 2 žlici rožičeve moke za sladilo
Za podlago najprej dodobra zmeljemo mandlje, datlje, kokosovo olje in kakav v prahu. Razporedimo po tortnem modelu ali v manjše modelčke, če želimo male tortice.
Nadev pripravimo tako, da zmešamo jagode, datlje, avokado, kokosovo olje in rožičevo moko do gladkega. Zmes premažemo čez osnovo.
Postavimo v hladilnik za nekaj ur in postrežemo.
Okrasimo s poljubnim sadjem ali kakavom.
Dober tek!
Recept: Jasmina Hrastovec, več receptov na: mincikuha.blogspot.si ali Facebook: Minci kuha - Vegi preprosto in dostopno
Bi rajši kater drug okus torte? Poglejte si še: