Recept: Tajska juha s kozicami

26. 8. 2013
Deli
Recept: Tajska juha s kozicami

Juha je znana tudi pod imenom Tom Yam Kung in se pogosto ponudi v različnih različicah.

Sestavine za 4 osebe:
  • 750 ml kokošje juhe
  • 1–4 čiliji (glede na okus)
  • 1 kos ingverja (približno 5 cm)
  • 2–4 klinčki
  • česen
  • 6 šampinjonov
  • 2 žlici masla (oz. po okusu)
  • 150 g olupljenih kozic
  • sol
  • 2 žlici koriandra
  • kos limonine trave
  • 1 žlička limetinega soka
  • bambusovi vršički
  • 1 mlada čebula
  • 4 pesti kuhanih riževih rezancev
Priprava:

1. Kokošjo juho zavrite in ji primešajte sesekljan čili, koščke ingverja in česen. Pustite, da vse skupaj nekaj časa lahno vre, in nato posodo odstavite s kuhalne površine.

2. Šampinjone očistite, zrežite na rezine in podušite na maslu. Nato jim dodajte oprane kozice in jih segrevajte približno 1 minuto.

3. Oboje nato denite v juho in jo začinite s soljo, koriandrom, limonino travo, limetinim sokom, sesekljano mlado čebulo in vršički ter vse skupaj še enkrat segrejte.

4. Testenine porazdelite po skodelicah in jih prelijte z juho. Takoj postrezite.

Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo približno 230 kcal, beljakovine: 13 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 27 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"