Juha je znana tudi pod imenom Tom Yam Kung in se pogosto ponudi v različnih različicah.
Sestavine za 4 osebe:
- 750 ml kokošje juhe
- 1–4 čiliji (glede na okus)
- 1 kos ingverja (približno 5 cm)
- 2–4 klinčki
- česen
- 6 šampinjonov
- 2 žlici masla (oz. po okusu)
- 150 g olupljenih kozic
- sol
- 2 žlici koriandra
- kos limonine trave
- 1 žlička limetinega soka
- bambusovi vršički
- 1 mlada čebula
- 4 pesti kuhanih riževih rezancev
Priprava:
1. Kokošjo juho zavrite in ji primešajte sesekljan čili, koščke ingverja in česen. Pustite, da vse skupaj nekaj časa lahno vre, in nato posodo odstavite s kuhalne površine.
2. Šampinjone očistite, zrežite na rezine in podušite na maslu. Nato jim dodajte oprane kozice in jih segrevajte približno 1 minuto.
3. Oboje nato denite v juho in jo začinite s soljo, koriandrom, limonino travo, limetinim sokom, sesekljano mlado čebulo in vršički ter vse skupaj še enkrat segrejte.
4. Testenine porazdelite po skodelicah in jih prelijte z juho. Takoj postrezite.
Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo približno 230 kcal, beljakovine: 13 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 27 g.