Recept za domači jogurt

9. 2. 2013
Deli
Recept za domači jogurt

Kako narediti domači jogurt?

Recept je zelo preprost
  • Domači jogurt se izdeluje iz pasteriziranega mleka, zato je treba surovo mleko prekuhati nad 74 stopinj, ni pa ga treba zavreti.
  • Prekuhano mleko nato toliko ohladite, da vas ne peče, če vanj pomočite prst (pod 40 stopinj).
  • V liter toplega mleka vmešajte 1 lonček navadnega kupljenega jogurta in ga postavite v pečico, ogreto na 50 stopinj. Nato pečico ugasnite in po približno 12 urah ali čez noč je jogurt pripravljen.

Domače izdelke iz ­surovega mleka hranite v hladilniku in jih čim prej porabite, da se v njih ne bi razrasli zdravju škodljivi mikroorganizmi.

Namig: Redno uživanje domačega jogurta ugodno vpliva na prebavo.

 

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"