Recept za kostanjevo juho z žajbljem

11. 11. 2011
Deli
Recept za kostanjevo juho z žajbljem

Zaradi visoke vsebnosti škroba so tako kostanji kot maroni zelo hranljivi. Poleg tega vsebujejo fosfor, kalij, magnezij in folno kislino ter vitamina B in C.

Sestavine za 4 osebe:
  • 2 sesekljani čebuli
  • 250 g olupljenega kuhanega kostanja
  • 1 žličko masla
  • 200 ml brusničnega soka
  • 1 l juhe
  • 4 sesekljane liste žajblja
  • sol, poper
  • 100 g smetane
Priprava:

Čebulo in kostanj 5 minut pražite na maslu. Prilijte sok in juho, dodajte žajbelj in kuhajte 30 minut. Juho pretlačite ali zmeljite s paličnim mešalnikom in jo začinite s soljo in poprom.

Smetano na pol stepite in jo vmešajte v juho. Juho postrezite v skodelicah in jo po želji okrasite z brusnicami, sladkornim grahom in popečenimi repki kozic.

Iz Lise

 

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"