Ribji filet s pekočo omako

30. 7. 2009
Deli
Ribji filet s pekočo omako

Okusen obrok z ribjim filejem ter pikantno omako, ki ga pripravite v dobrih 15 minutah.

Potrebujete

  • 2 fileta sladkovodnega ostriža, morskega lista, brancina ali škarpene
  • 1 kozarec vložene pečene rdeče paprike (neto teža ploda okoli 170g)
  • ? čajne žličke popra
  • 1 strok sesekljanega česna

Potrebujete še

  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 jedilno žlico rdečega vinskega ali balzamičnega kisa
  • ? čajne žličke kumine
  • sol in sveže mleti poper po okusu

Priprava

1 Najprej pripravite pekočo omako. V kuhinjskem mešalniku zmešajte vloženo papriko, kajenski poper, česen, oljčno olje, kis in mleto kumino, da dobite čim bolj gladek pire. Dodajte še sol in poper ter spet malce premešajte.

2 Žar ploščo ali večjo ponev za žar rahlo naoljite in segrejte na srednjo temperaturo. Izbrane ribje filete solite in poprajte po okusu na strani, kjer je vidno meso (ne po koži). S stranjo, na kateri je koža, jih položite na segret žar oz. v ponev.

Pecite 4? 5 minut, da koža rahlo porjavi in postane hrustljava, nato obrnite in na drugi strani pecite še 2? 3 minute. Ribe so pečene, ko se njihovo meso ob nežnem pritisku z vilicami razkosmiči na manjše koščke. Takoj postrezite z veliko zajemalko omake, ki jo prelijte po mesu. Zadostuje za 2 porciji.

Ponudite s pečenim krompirjem in dušeno špinačo, začinjeno z oljčnim oljem in česnom.

Na porcijo

320 kalorij, 33 g beljakovin, 8 g ogljikovih hidratov, 15 g maščob (2, 5 g nasičenih), 2 g vlaknin, 560 mg natrija.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"