Riževi ocvrtki z zeliščno skuto

19. 2. 2010
Deli
Riževi ocvrtki z zeliščno skuto

Za 4 osebe potrebujete: 150 g dolgozrnatega riža, sol, 1 šop drobnjaka, ? šopka peteršilja, 1 šop redkvic, 250 g skute, 3 žlice mleka, poper, 200 g korenja, 1 pločevinko (210 ml) koruze, 3 jajca, ? žličke karija, 3–4 žlice olja

Priprava:

1 Riž skuhajte v osoljeni vodi po navodilu z embalaže. Stresite ga na cedilo in dobro odcedite. Pripravite zelišča in jih sesekljajte. Redkvice očistite in narežite na drobne palčke.

2 Skuto zmešajte z redkvicami, mlekom in polovico drobnjaka začinite s soljo in poprom.

3 Korenje olupite in na grobo naribajte. Koruzo odcedite na cedilu. Korenje in koruzo zmešajte s kuhanim rižem, jajci, drobnjakom in peteršiljem. Maso začinite s soljo, poprom in karijem.

4 V veliki ponvi po porcijah segrejte olje. Iz mase oblikujte približno 16 polpetov in jih pri nizki temperaturi zlato rjavo opecite z obeh strani. Ocvrtke hranite na toplem in jih postrezite s skuto.

Čas priprave približno 45 minut.

Na osebo približno 390 kcal, beljakovine: 20 g,

maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 37 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"