Originalna solata izvira iz Italije. Obvezne sestavine so sveža mocarela, češnjevi paradižniki, bazilika, oljčno olje, poper in sol.
Sestavine: 6 svežih belušev, po dolžini narezanih na tanke rezine , 1 zavitek že pripravljenih rezancev širataki (namočeni in odcejeni), 3 veliki paradižniki, narezani na majhne kocke, ? skodelice kuhanega graha (lahko odcejenega iz slanice), 1 skodelica mocarele, narezane na rezine, ? skodelice sveže sesekljanih listov bazilike, svež sok ene limone, ? skodelice ekstra deviškega oljčnega olja, sol in sveže mleti poper po okusu.
Priprava
1 Zavrite vodo v loncu, dodajte rezine belušev in jih kuhajte 3? 5 minut. Iz lonca jih poberite s penovko in jih na hitro potopite v skledo z mrzlo vodo, da se ohladijo. Ponovno jih odcedite.
2 Nato v vročo vodo stresite rezance in jih hitro pogrejte (30 sekund). Dobro odcejene pretresite v večjo skledo. Dodajte beluše in vse preostale sestavine: paradižnik, grah, mocarelo, baziliko, limonin sok, oljčno olje. Solite in poprajte po okusu ter nežno premešajte. Zadostuje za 4 porcije.
386 kalorij, 8 g beljakovin, 12 g ogljikovih hidratov,
35 g maščob, 7 g vlaknin.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?