Za 1 osebo potrebujete: 200 g korenja, 1/2 stebla pora (150 g), 50 g graha (globoko zamrznjenega), 150 g telečjega fileja, 1 čajno žličko masla, 10 g moke, 70 ml posnetega mleka, 60 ml zelenjavne juhe, 1 čajno žličko gorčice v zrnju (5 g), sol, poper, 20 g rukole.
PRIPRAVA:
1. Korenje narežite na tanke palčke. Por narežite na 1 cm debele rezine. Korenje, por in grah preložite v mrežico za kuhanje na sopari.
2. Meso oplaknite, osušite in položite na zelenjavo. V sopari kuhajte 30-35 minut.
3. V manjši kozici segrejte maslo in na njem rahlo zarumenite moko. Počasi in med stalnim mešanjem dolijte juho in mleko ter zavrite. Začinite z gorčico, soljo in poprom.
4. Preberite in operite rukolo. Osušeno natrgajte na manjše koščke. Začinite meso in ga skupaj z zelenjavo porazdelite po rukoli. Zraven lahko ponudite tudi omako.
Čas priprave: 30 minut
453 kcal; maščobe: 14 g; B: 45 g; OH: 35 g
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?