Testenine z lososom in limeto

13. 2. 2012
Deli
Testenine z lososom  in limeto

Limone in limete so nepogrešljive v kuhinji. Odlično se podajo k mesu in ribam, poleg tega pa naredijo mastne jedi lažje prebavljive.

Testenine z lososom  in limeto

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g širokih rezancev
  • sol
  • 1 sesekljano čebulo
  • 2 žlici olivnega olja
  • 400 ml ribjega fonda
  • sok 3 limet
  • 250 g maskarponeja
  • 3 žličke moke
  • 200 g sladkornega graha
  • 1 žličko masla
  • poper
  • 400 g lososa

Priprava:

Široke rezance skuhajte po navodilu z embalaže. Sesekljano čebulo popražite na 1 žlici olja in jo zalijte z ribjim fondom. Dodajte limetin sok in kuhajte približno 10 minut. Primešajte 200 g maskarponeja in omako prevrite. Preostali maskarpone zmešajte z moko, vmešajte v omako in prevrite.

Sladkorni grah stresite na segreto maslo in premešajte. Začinite ga s soljo in poprom. Lososa narežite na grižljaj velike koščke. Začinite jih s soljo in poprom ter popecite na preostalem olju. Lososa zmešajte s sladkornim grahom, rezanci in omako ter takoj postrezite. Po želji okrasite z rezinami limete.

Iz revije Lisa

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"