Limone in limete so nepogrešljive v kuhinji. Odlično se podajo k mesu in ribam, poleg tega pa naredijo mastne jedi lažje prebavljive.
Testenine z lososom in limeto
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g širokih rezancev
- sol
- 1 sesekljano čebulo
- 2 žlici olivnega olja
- 400 ml ribjega fonda
- sok 3 limet
- 250 g maskarponeja
- 3 žličke moke
- 200 g sladkornega graha
- 1 žličko masla
- poper
- 400 g lososa
Priprava:
Široke rezance skuhajte po navodilu z embalaže. Sesekljano čebulo popražite na 1 žlici olja in jo zalijte z ribjim fondom. Dodajte limetin sok in kuhajte približno 10 minut. Primešajte 200 g maskarponeja in omako prevrite. Preostali maskarpone zmešajte z moko, vmešajte v omako in prevrite.
Sladkorni grah stresite na segreto maslo in premešajte. Začinite ga s soljo in poprom. Lososa narežite na grižljaj velike koščke. Začinite jih s soljo in poprom ter popecite na preostalem olju. Lososa zmešajte s sladkornim grahom, rezanci in omako ter takoj postrezite. Po želji okrasite z rezinami limete.
Iz revije Lisa