Zelenjavna ponev z rezanci

24. 8. 2009
Deli
Zelenjavna ponev z rezanci

Za 4 osebe potrebujete: 2 korenčka, 2 stebli belušne zelene, 2 srednje veliki bučki, sol, 100 g češnjevega paradižnika, 150 g širokih rezancev, 1 čili, 2 žlici olivnega olja, 150 g ovčjega sira, poper, 1 žlico sesekljanih svežih zelišč

Priprava:

1 Pripravite zelenjavo. Korenje, zeleno in bučki naribajte na rezine. V vreli osoljeni vodi jih blanširajte približno 1 minuto in dobro odcedite. Paradižnike narežite na četrtine. Testenine skuhajte po navodilu z embalaže. Čili razpolovite, odstranite semenje, oplaknite in sesekljajte.

2 Segrejte olje in na njem popražite korenje, zeleno in bučke. Testenine odcedite in primešajte zelenjavi. Sir razdrobite in ga skupaj s paradižnikom in čilijem vmešajte med testenine. Jed po okusu začinite s soljo in poprom ter posujte z zelišči.

Čas priprave približno 35 minut.

Na osebo približno 310 kcal,

beljakovine: 10 g, maščobe: 12 g,

ogljikovi hidrati: 39 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"