Ta izjemno zdrava jed je včasih bila redno na jedilnikih, danes pa smo nanjo nekoliko pozabili.
Zeljne krpice (nekateri so jim rekli tudi "flekice") so bile nekoč nepogrešljiv del domače kuhinje, danes pa jih mnogi sploh ne poznajo več. Poleg tega, da navdušujejo z enostavno pripravo in slastnim okusom, so tudi izjemno hranilne. Med drugim nas založijo z vitaminom C in pripomorejo k zdravi prebavi.
Preverite, kako jih pripraviti.
Sestavine:
- 1 glava sladkega zelja (1–1,5 kg)
- olje za praženje
- sol in poper po okusu
- 250 g testenin kvadratne oblike (t. i. "flekice") ali drugih testenin po izbiri
Priprava:
- Zelje narežite na tanke rezine in ga popražite v večji ponvi na nekaj kapljicah olja. Po nekaj minutah ga solite in poprajte, pokrijte s pokrovko ter pustite, da se počasi duši v lastnem soku.
- Ko zelje postane mehko (po približno 20 minutah), mu dodajte že skuhane in odcejene testenine.
- Vse skupaj dobro premešajte, na kratko pokuhajte in postrezite.
Ta jed je odličen samostojni obrok, super pa se obnese tudi v kombinaciji z mesom. Jo boste poskusili?
Vir: kafe.rs