Zdrobov narastek z malinami je čista pomladna pravljica, polna svežih malin. Preverite recept za to čudovito sladico.
Zdrobov narastek z malinami
Za 4 osebe potrebujete
- 1 l mleka
- 1 ščepec soli
- 200 g pšeničnega zdroba
- 500 g malin (zamrznjenih ali svežih)
- 75 g sladkorja
- 50 g masla
- pol žličke mletega cimeta
- 5 jajc
- 200 g smetane
- 1 vaniljev sladkor
- po želji 1–2 žlici češnjevega žganja
Priprava
Zavrite mleko in sol. Vanj vsujte zdrob, ga kuhajte 1–2 minuti ter nato pustite, da se ohladi.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Zamrznjene maline odtajajte in jih odcedite. Sveže sadeže preberite. Penasto stepite sladkor in zmehčano maslo. Dodajte še cimet. Ločite beljake od rumenjakov. Masleni zmesi primešajte rumenjake. Nato ji primešajte še zdrobovo. Iz beljakov stepite trd sneg in ga primešajte. Zmes prelijte v namaščen model za narastke, jo pogladite in po njej razporedite maline. Lahno jih pritisnite navzdol in narastek pecite približno 40 minut.
Smetani dodajte vaniljev sladkor in jo čvrsto stepite. Po želji jo izboljšajte z malce češnjevega žganja in jo postrezite k narastku.
Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.
Na osebo: približno 880 kcal, beljakovine: 27 g, maščobe: 45 g, ogljikovi hidrati: 108 g.
Pripravite še skutne tortice z malinami.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?