Testenine s pestom in stročjim fižolom – rafinirana, zelo aromatična kombinacija.
Za 4 osebe potrebujete
- 500 g stročjega fižola
- 400 g polnozrnatih ozkih rezancev
- sol
- 50 g parmezana v kosu
- 50 g ementalca v kosu
- 6 žlic bazilikovega pesta
- bazilikove lističe za okrasitev
Priprava
Stročji fižol oplaknite, ga odcedite in očistite ter zrežite na grižljaj velike koščke. Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Stročji fižol približno 10 minut kuhajte v vreli slani vodi v drugi posodi.
Parmezan grobo nastrgajte. Ementalec zrežite na majhne kocke.
Testeninam in fižolu odlijte vodo in jih odcedite. Pri tem prestrezite malce vode. Testenine in fižol skupaj z 1 do 2 žlicama kuhane vode denite v ponev. Postavite jo na še vročo kuhalno površino, primešajte pesto in ementalec in vse skupaj začinite s soljo in poprom. Porazdelite po krožnikih, potresite z naribanim parmezanom in po želji okrasite z lističi bazilike.
Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 590 kcal, beljakovine: 25 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 73 g.