Zanimiva in okusna!
Za 4 osebe potrebujete:
- 300 g zelene
- 150 g krompirja
- 1 l zelenjavne juhe
- 3 stebla zelene
- sol
- 3 rezine slanine
- 150 ml smetane
Za pesto:
- 60 g orehov
- 30 ml olivnega olja
- 10 listov belušne zelene
- 2 stroka česna
Piprava:
1 Olupite zeleno in krompir, oboje zrežite na koščke in skuhajte v juhi do mehkega. Odrežite liste belušne zelene in jih postavite vstran. Stebla zrežite na rezine, jih 1 minuto kuhajte v vreli slani vodi in jih nato odcedite.
2 Slanino zrežite na trakove, jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pri 150 stopinjah v pečici pecite, dokler ne pozlatijo. Maščobo slanine zlijte v majhno ponev in na njej popražite grobo sesekljane orehe.
3 Dve tretjini orehov stresite v sekljalnik, dodajte lističe zelene, olivno olje, strt česen in sol ter vse skupaj sesekljajte v pesto.
4 Juho pretlačite s paličnim mešalnikom in primešajte še smetano. Lahno jo povrite. Dodajte rezine stebel zelene in juho porazdelite po krožnikih. Dodajte pesto, slanino in
preostale orehe.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?