Združijo se vse najljubše sestavine
Za 4 osebe potrebujete
- 250 g ohrovta
- 2 korenja
- 1 steblo pora
- 3 stebla belušne zelene
- 1 korenino peteršilja
- 1 čebulo
- 300 g pečenice
- 1 žlico repičnega olja
- 1 l juhe
- 200 g makaronov
- sol
- 1 žlico sesekljanega timijana
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- poper
- 2 žlici sojine omake
- limonin sok
Priprava
Očistite zelenjavo. Ohrovt zrežite na trakove, korenje, por, belušno zeleno in korenino peteršilja pa na rezine. Čebulo olupite in jo zrežite na kocke. Iztisnite meso iz pečenic in oblikujte majhne kroglice.
V večji posodi segrejte olje, na njem z vseh strani popecite mesne kroglice in jih vzemite iz posode. Nato na maščobi popražite čebulo, zeleno, korenje in korenino peteršilja. Zalijte z juho. Pustite, da lahno vre približno 15 minut. Dodajte še por in ohovt in pustite juho vreti še približno 5 minut.
V vmesnem času v obilici vrele slane vode al dente skuhajte testenine in jih odcedite. Skupaj z mesnimi kroglicami, timijanom in peteršiljem jih denite v posodo in naj se vse skupaj kuha še približno 5 minut.
Juho krepko začinite s soljo, poprom, sojino omako in limoninim sokom in po želji potresite še z zelišči.
Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.
Na osebo približno 480 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 41 g.
Novo na Metroplay: Helena Blagne iskreno o večeru, po katerem ni več mirno spala | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem