Za ljubitelje zelenjave ...
Za 4 osebe potrebujete:
Za burgerje:
- ½ glave belega zelja
- ¼ brokolija
- 200 g ovsenih kosmičev
- 2 jajci
- 3 stroke česna
- 1 žličko mlete kumine
- 1 žličko majarona
- sol, sveže mleti poper
- 2 žlici drobtin
- olje za cvrenje
Za skutno pomako:
- 3 mlade čebule
- 250 g skute
- 1 žličko mlete paprike
- sol, sveže mleti poper
Priprava:
Očistite zelje in ga zrežite na majhne koščke. Brokoli razdelite na majhne brstiče. Zelenjavo stresite v hladno slano vodo, jo zavrite in pustite lahno vreti 2 do 3 minute. Zelenjavo odcedite, jo oplaknite s hladno vodo in ponovno odcedite. Oplaknite polovico kosmičev in jih odcedite. Zelje in brokoli stresite v skledo, dodajte jajci, oplaknjene ovsene kosmiče, sesekljan česen, kumino, majaron, sol in poper. Mešanico dobro premešajte z rokami, da se vse sestavine lepo povežejo, in jo nato za 1 do 2 uri postavite v hladilnik. Dodajte malo drobtin, preostale kosmiče ter oblikujte burgerje. Povaljajte jih v drobtinah. V ponvi segrejte olje in na njem z obeh strani rjavo zapecite burgerje. Mlado čebulo zrežite na obročke. Zmešajte skuto, mlado čebulo in papriko ter pomako začinite s soljo in poprom. Postrezite k burgerjem.
Foto: Profimedia