Zelenjavni kari in čapati

23. 1. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Zelenjavni kari in čapati (foto: Profimedia)
Profimedia

Malce indijskega pridiha ...

Za 4 osebe potrebujete:

Za čapati:

  • 250 g polnozrnate moke
  • ščepec soli
  • 3 žlice olja
  • približno 125 ml vode
  • olje za cvrenje

Za kari:

  • 1 večjo čebulo
  • 2 stroka česna
  • 1 rumeno papriko
  • 1 zeleno papriko
  • 1 jajčevec
  • 3 žlice olja
  • 1 žličko nastrganega ingverja
  • 1 žlico kari začimb
  • 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • sol
  • ščepec mletega čilija
  • 250 g gostega navadnega jogurta

Priprava:

1 Moko presejte s soljo. Dodajte olje in mlačno vodo. Zgnetite mehko in voljno testo, ga zavijte v folijo za živila in pustite počivati 30 minut.

2 Testo razdelite na 8 porcij in vsako razvaljajte v tanko palačinko. Pokrijte jih s kuhinjsko krpo, da se ne izsušijo. Na koncu palačinke z obeh strani zlato ocvrite na olju.

3 Olupite čebulo in česen. Čebulo zrežite na krhlje, česen pa drobno sesekljajte, očistite papriki in jajčevec. Papriki zrežite na ozke paličice, jajčevec pa na manjše koščke.

4 Čebulo popecite na olju. Dodajte česen, ingver in čez nekaj časa še kari. Nato v ponev stresite še zelenjavo in jo popražite. Dodajte koščke paradižnikov, sol in čili ter pustite vse skupaj lahno vreti, da se omama lepo zgosti. Večkrat premešajte. Postrezite s čapatiji in jogurtom.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?