Malce indijskega pridiha ...
Za 4 osebe potrebujete:
Za čapati:
- 250 g polnozrnate moke
- ščepec soli
- 3 žlice olja
- približno 125 ml vode
- olje za cvrenje
Za kari:
- 1 večjo čebulo
- 2 stroka česna
- 1 rumeno papriko
- 1 zeleno papriko
- 1 jajčevec
- 3 žlice olja
- 1 žličko nastrganega ingverja
- 1 žlico kari začimb
- 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- sol
- ščepec mletega čilija
- 250 g gostega navadnega jogurta
Priprava:
1 Moko presejte s soljo. Dodajte olje in mlačno vodo. Zgnetite mehko in voljno testo, ga zavijte v folijo za živila in pustite počivati 30 minut.
2 Testo razdelite na 8 porcij in vsako razvaljajte v tanko palačinko. Pokrijte jih s kuhinjsko krpo, da se ne izsušijo. Na koncu palačinke z obeh strani zlato ocvrite na olju.
3 Olupite čebulo in česen. Čebulo zrežite na krhlje, česen pa drobno sesekljajte, očistite papriki in jajčevec. Papriki zrežite na ozke paličice, jajčevec pa na manjše koščke.
4 Čebulo popecite na olju. Dodajte česen, ingver in čez nekaj časa še kari. Nato v ponev stresite še zelenjavo in jo popražite. Dodajte koščke paradižnikov, sol in čili ter pustite vse skupaj lahno vreti, da se omama lepo zgosti. Večkrat premešajte. Postrezite s čapatiji in jogurtom.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?