Zdrav, slasten in lepo aromatičen
Za 4 osebe potrebujete
- 600 g prejšnji dan kuhanega krompirja
- 2 bučki
- 500 g paradižnikov
- 1 čebulo
- 1 strok česna
- 1 žlico oljčnega olja
- sol, poper
- 1 žlico posušenega origana
- 100 g mocarele
- 100 g naribanega ementalca
Priprava
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Namastite okrogel tortni model. Krompir olupite in ga zrežite na tanke rezine. Očistite zelenjavo. Bučki zrežite na debele rezine, paradižnike pa na večje kocke. Čebulo in česen zrežite na majhne kocke. Oboje stekleno popražite na olju. Dodajte paradižnike in jih začinite s soljo, poprom in origanom.
Krompir zložite v model, kot bi polagali strešnike, in jih začinite s soljo in poprom. Nanj izmenjaje zložite bučke in paradižnike. Mocarelo odcedite in jo zrežite na drobne kocke. Skupaj z ementalcem jo potresite po zelenjavi in narastek pecite 25–30 minut. Po koncu peke malce počakajte, da se ohladi, in ga nato zrežite na kose. Po želji ga okrasite še s svežim origanom in zraven postrezite pomako s kislo smetano.
Čas priprave: približno 1 ura.
Na osebo: približno 310 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 23 g.
Novo na Metroplay: Če v svoj dan uvedete večerno raztezanje, boste naredili ogromno zase | LUŠTno je biti fit