Zraven pa sveža jogurtna pomaka
Za 4 osebe potrebujete
- 200 g jogurta
- 100 g svežega sira
- 1 žlico sesekljanega drobnjaka
- sol
- 1 brizgljaj limoninega soka
- kajenski poper
- 250 g krompirja, ki se ne razkuha
- 400 g korenja
- 250 g bučk
- 1 šopek svežega peteršilja
- 2 jajci
- 100 g moke
- 2 žlici škroba
- poper
- nariban muškatni orešek
- 6–7 žlic rastlinskega olja
Priprava
Za pripravo pomake jogurtu primešajte sveži sir in drobnjak ter jo začinite s soljo, poprom in kajenskim poprom. Porazdelite jo po 4 skodelicah.
Operite krompir in korenje, oboje olupite in nastrgajte. Bučko oplaknite, jo po dolgem prepolovite in postrgajte semena. Nato bučko nastrgajte. Peteršilj oplaknite in ga drobno sesekljajte. Bučkam primešajte iztisnjeno zmes krompirja in korenja, dodajte jajci, moko, škrob in peteršilj. Premešajte. Maso začinite s soljo, poprom in peteršiljem.
V ponvi segrejte olje in nanj denite več kupčkov mase. Sploščite z žlico in polpete z vsake strani pecite 3–5 minut. Po koncu peke jih odcedite na kuhinjskem papirju. Postrezite z jogurtno pomako.
Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.
Na osebo: približno 440 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 43 g.
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl