Zelenjavni zavitek

13. 4. 2015
Deli
Zelenjavni zavitek (foto: Profimedia)
Profimedia

Zelenjavni zavitki so odlični kot priloga ali kot glavna jed. Dobri so tudi hladni in zelo priročni kot malica v službi.

Sestavine za 4 porcije:
  • 1 strok česna
  • 150 g čičerke
  • 1–2 žlički sezamove paste
  • 4–6 žlic olivnega olja 
  • limonin sok 
  • sol in poper
  • 1 koromač
  • 1 paprika
  • 1 čebula 
  • 60 g izkoščičenih črnih oliv
  • 150 g češnjevega paradižnika
  • 2 žlici sveže sesekljane bazilike
  • 150 g listnatega testa
  • 1 žličko sezama
Priprava:

1. Česen olupite in drobno nasekljajte ter ga skupaj s čičerko, sezamovo pasto, žličko olja, žličko limoninega soka, soljo in poprom zmiksajte, da dobite gladko zmes. Papriko operite in narežite na koščke, čebulo olupite in na drobno sesekljajte.

2. Na vročem olju zelenjavo pet minut dušite ter nato vmešajte olive, paradižnik in baziliko. Prilijte žličko limoninega soka, solite in popoprajte.

3. Testo razvlecite, pekač obložite s papirjem za peko. Na testo razporedite pripravljen nadev in ga zvijte. Zvitek preložite na pekač in ga premažite z oljem ter posujte s sezamom. Pečico segrejte na 180 stopinj in zvitek pecite približno 30 minut.

Priprava 35 minut, peka 30 minut
Na porcijo približno 410 kcal

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?