Privoščite si drugačen prigrizek - pripravite zavitke iz zelenjave. Namig: tudi gostje jih bodo zelo veseli.
Za 8 zavitkov:
- 800 g bučk (tri srednje velike)
 - tri žlice olivnega olja
 - pol žličke kajenskega popra
 - tri žlice limoninega soka
 - 50 g lanene moke (v kavnem mlinčku zmleta lanena semena)
 
Nadev:
- 120 g bučk
 - 50 g sončničnih semen
 - dva suha paradižnika
 - žlica kurkume
 - pol žličke kajenskega popra
 - žlica limoninega soka
 - strok česna
 - ingver
 - žlička agavinega soka
 - majhen paradižnik
 - dva lista blitve
 - pol srednje velike čebule
 
Priprava:
Sestavine za zavitke zmešamo v mešalniku (ali blenderju), da dobimo gladko maso. V obliki kvadrata jo enakomerno porazdelimo na dva pladnja dehidratorja. Po osmih urah sušenja na eni strani obrnemo in sušimo še slabo uro na drugi strani. Testo z vsakega pladnja razrežemo na štiri enako široke trakove.
Sestavine za nadev dobro premešamo v mešalniku. Nato pa v nadev dodamo še na drobno narezan paradižnik, dva lista blitve in pol srednje velike čebule.
Samoso je treba le še zaviti v trikotno obliko in jo napolniti z nadevom.
Recept je prispeval Sašo Šketa – avtor strani Presno.si, v reviji Lisa