Privoščite si drugačen prigrizek - pripravite zavitke iz zelenjave. Namig: tudi gostje jih bodo zelo veseli.
Za 8 zavitkov:
- 800 g bučk (tri srednje velike)
- tri žlice olivnega olja
- pol žličke kajenskega popra
- tri žlice limoninega soka
- 50 g lanene moke (v kavnem mlinčku zmleta lanena semena)
Nadev:
- 120 g bučk
- 50 g sončničnih semen
- dva suha paradižnika
- žlica kurkume
- pol žličke kajenskega popra
- žlica limoninega soka
- strok česna
- ingver
- žlička agavinega soka
- majhen paradižnik
- dva lista blitve
- pol srednje velike čebule
Priprava:
Sestavine za zavitke zmešamo v mešalniku (ali blenderju), da dobimo gladko maso. V obliki kvadrata jo enakomerno porazdelimo na dva pladnja dehidratorja. Po osmih urah sušenja na eni strani obrnemo in sušimo še slabo uro na drugi strani. Testo z vsakega pladnja razrežemo na štiri enako široke trakove.
Sestavine za nadev dobro premešamo v mešalniku. Nato pa v nadev dodamo še na drobno narezan paradižnik, dva lista blitve in pol srednje velike čebule.
Samoso je treba le še zaviti v trikotno obliko in jo napolniti z nadevom.
Recept je prispeval Sašo Šketa – avtor strani Presno.si, v reviji Lisa
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?