Žele malce drugače ....
Sestavine za 30 cm dolg pekač:
Sestavine za nadev:
- 10 češnjevih paradižnikov
- 5 rdečih paprik
- 2 bučki
Sestavine za žele:
- 1 žlica zdrobljenega majarona kotányi
- 1 žlička mlete kurkume kotányi
- 1 žlica limoninega soka
- 10 g Agartine, Kotányi
- 300 ml jušne osnove
- morska sol Kotányi iz mlinčka • črni poper Kotányi iz mlinčka
- svež rožmarin za dekoracijo
Priprava:
Paprike razpolovite, odstranite semena ter jih z zunanjo stranjo obrnjene navzgor pecite približno 15 minut pri 120 °C, dokler koža ne postane temna ter začne odstopati. Pustite, da se paprika ohladi ter odstranite kožo.
Skuhajte krompir, pustite, da se ohladi, ter ga narežite na 3 mm široke rezine. Na tanke rezine narežite tudi češnjeve paradižnike ter bučki. Segrejte jušno osnovo skupaj z Agartino ter jo kuhajte vsaj 2 minuti. Začinite s kurkumo, majaronom, soljo poprom ter limoninim sokom.
Pekač prekrijte s prozorno kuhinjsko folijo. Dno prekrijte s paprikami, nanje položite sloj krompirja bučk in paradižnika, nato prelijte s slojem želeja. Plasti dodajajte, dokler pekač ni poln. Prekrijte s prozorno folijo ter postavite v hladilnik za najmanj 4 ure. Ohlajen žele okrasite s svežim rožmarinom ter postrezite.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem