Bageto trdno zvijte v folijo, sicer bo med peko izteklo maslo.
Za 4 osebe potrebujete
- 1 francosko štruco
- 150 g zmehčanega masla
- 1 strt strok česna
- 1 ščepec mletega popra
- 1 žličko soli
- 6 žlic drobno sesekljanih zelišč (peteršilj, drobnjak, origano, timijan)
- 8 rezin puste slanine ali šunke
- oljčno olje
- aluminijasto folijo
Priprava
Francosko štruco počez zarežite na 1,5 cm debele rezine, vendar le do skorje. Maslo penasto zmešajte s česnom, soljo in zelišči. Mešanico porazdelite po zarezah in vanje vtaknite tudi prepolovljene rezine slanine ali šunke. Bageto premažite s preostalim zeliščnim maslom.
Aluminijasto folijo z ene strani premažite z oljem in na to stran položite polnjeno bageto. Zavijte in bageto približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Nato jo obrnite in jo pecite še približno 5 minut. Aluminijasto folijo nato od zgoraj zarežite in bageto zrežite na rezine.
Čas priprave: približno 35 minut.
Na osebo približno 600 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 49 g, ogljikovi hidrati: 31 g.