Palačinke so vedno okusna izbira...
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 srednje velike krompirje
- 1 pest špinačnih listov
- 6 lističev bazilike • sol
- 80 g moke
- 1 jajce
- 100 g jogurta
- 3 žlice olja
- 400 g fileja svinjine
- sol, sveže mleti črni poper
- 8 rezin pršuta
- 16 lističev žajblja
- 1 žlico olja • 40 g masla
- sveža zelišča za okrasitev
Priprava:
1 Olupite krompir. Polovico krompirja nastrgajte na drobno, drugo polovico pa bolj na grobo. Dodajte sesekljano špinačo, baziliko, sol, moko, jajce in jogurt in zamesite testo. Iz njega na vročem olju specite zlato rjave palačinke.
2 Meso zrežite na 8 rezin, jih malce potolcite in začinite s soljo in poprom. Vsako ovijte v pršut, jih še malce nežno potolcite in obložite z 1 do 2 lističema žajblja.
3 Meso v naoljeni ponvi najprej 5 minut pecite na strani, kjer ni žajblja, nato ga obrnite in pecite 5 minut še na drugi strani. V ponev nato vlijte malo vode, jo pokuhajte in v njej stopite maslo. Meso postrezite z omako in palačinkami ter jed okrasite z baziliko.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?