Zeliščni kaneloni

23. 6. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Zeliščni kaneloni (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Polnjeni s pikantno rikotino maso

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 1 korenje
  • 4 paradižnike
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol, poper 
  • pol šopka peteršilja 
  • približno 10 listov čemaža
  • 750 g rikote
  • 1 jajce
  • 16 kanelonov
  • 1 žlico masla
  • 1 žlico moke
  • 200 ml juhe
  • 100 g smetane
  • 50 g parmezana

Priprava

Olupite čebulo in korenje. Paradižnike operite, jih očistite, zrežite na četrtine in odstranite semenje. Segrejte olje in na njem približno 4 minute dušite čebulo in korenje. Dodajte še paradižnike in vse skupaj začinite.

Zelišča oplaknite in jih sesekljajte. Primešajte še rukolo in jajce ter zmes začinite. Denite jo v dresirno vrečko z luknjastim nastavkom in nadevajte kanelone. Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj).

V več francoskih mestih uvedli policijsko uro za mlade

Stopite maslo. Na njem zarumenite moko, prilijte juho in smetano ter med mešanjem pokuhajte bešamel. Proti koncu ga še začinite. V štiri modelčke za narastke najprej porazdelite omako, nato kanelone in nato še dušeno zelenjavo. Potresite z naribanim parmezanom in kanelone pecite približno 40 minut.

Čas priprave: približno 1 uro in 20 minut.

Na osebo: približno 650 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 42 g, ogljikovi hidrati: 40 g.