Zdrava in okusna špinača v kombinaciji z aromatično feto ...
Za 8–10 kosov potrebujete:
- 1 čebulo
- 3 stroke česna
- olivno olje
- 500 g špinače
- 100 g sira feta
- 50 ml smetane
- sol, sveže mleti črni poper
- 400 g listnatega testa
- 1 jajce
Priprava:
1 Olupite čebulo in česen. Popražite ju na olju, dodajte zrezano špinačo, zdrobljen feta sir in smetano. Vse skupaj malce pokuhajte in začinite s soljo in poprom. Mešanica naj se nato ohladi.
2 Razgrnite listnato testo in ga malce razvaljajte. Nato ga narežite na kvadrate. Po njih razporedite mešanico, testo zapognite in zatisnite končke. Zavojčke dajte v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih premažite z jajcem. 15 do 20 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
Foto: Profimedia