Pogreje želodec, kar je v zimskem času še posebej dobrodošlo!
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- 300 g paprikove klobase
- 500 g kislega zelja
- 4 žlice olja
- 1 žličko kumine
- 1 žličko mlete paprike
- 1 žličko čilija
- 800 ml vode
- 2 lovorjeva lista
- 5 pimentovih zrn
- sol, sveže mleti poper
- 150 ml smetane
- 2 žlici moke
- 1 žlico kisa
Priprava:
1 Olupljeno čebulo in česen drobno sesekljajte. Klobaso zrežite na rezine. Zelju iztisnite odvečno tekočino in ga sesekljajte.
2 V loncu segrejte 2 žlici olja in na njem popražite čebulo. Dodajte kumino, čili, papriko in klobaso. Vse skupaj popražite in prilijte vodo. Nato primešajte kislo zelje, lovorjev list ter vse skupaj začinite s pimentom, soljo in poprom. Zavrite in na nizki temperaturi pustite lahno vreti 15 minut.
3 Iz preostalega olja in moke pripravite svetlo prežganje in počakajte, da se ohladi. Z njim zgostite juho in jo pustite lahno vreti še 15 minut. Nato primešajte še kis, smetano, sesekljan česen, sol in poper. Dobro premešajte, lonec odstavite, ga pokrijte s pokrovko in juho pustite stati 10 minut.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem