Zgibanke so podobne znamenitim štrudljem, le da so znotraj mehke, zunaj pa hrustljave.
Sestavine za 5 oseb:
- 5 kosov okroglega riževega papirja
- 3 jabolka
- 1/2 čajne žličke mletega cimeta
- 4 jedilne žlice rjavega sladkorja
- 1/2 jedilna žlice limonovega soka
- 1 cimetova palička
- 2 jedilni žlici masla
Priprava:
V veliko skledo vlijte toplo vodo. Pomočite vanje vse riževe papirje in jih potem odložite na pergamenti papir, da se posušijo. Ta čas boste izkoristili za lupljenje in strganje jabolk.
Nastrgano jabolčino zmešajte s cimetom, limono in polovico sladkorja. potem dobljeno zmes razporedite na rižev papir, tako da bo na vsakem listu enaka količina.
Začnite jih pregibati: najprej desni rob do sredine, pa levi rob do sredine, tako preganjeni list pa zvijte (od spodaj navzgor) v zgibanko. Tako naredite z vsakim od listov.
Vmes se vam lahko že ogreje ponev.
Denite vanjo maslo. Ko se to stopi, denite noter zvitke in dodajte še cimetovo paličko. Potresite prek zvitkov malce sladkorja in pecite nekako po šest minut po tej in oni plati, da bosta obe lepo zlato rjavi.
Iz knjige Z užitkom užita: sladica brez žita; avtorica Ana Gradišnik
Knjigo, z nekaj več kot 60 recepti za brezglutenske deserte, bomo podarili nekomu izmed vas. Več na povezavi - Podarjamo knjigo.
Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"