Gre pa tudi brez glutena! Koruzne drobtine niso primerne le za ljudi s celiakijo, temveč so tudi sijajna različica za vse, ki imajo radi spremembe.
Za 4 osebe potrebujete
Za mesno mešanico
- 500 g mlete svinjine
- 100 g drobno nastrganega trdega sira
- 1 jajce
- sol
- poper
- 150 ml mleka
Za panado
- 100 g drobtin koruznega kruha
- 2 pesti zdrobljenih koruznih kosmičev olje za cvrenje
Priprava
Mleto meso zmešajte s sirom, razžvrkljanim jajcem, soljo, poprom in mlekom. Mešanico dobro pregnetite, jo denite v skledo, to pokrijte in jo do drugega dne postavite v hladilnik. Drobtine zmešajte s koruznimi kosmiči. Iz mesne mase oblikujte podolgovate polpete in jih povaljajte v koruznih drobtinah. Takoj jih položite v vroče olje in jih počasi zlato popecite z obeh strani.
Postrezite z dušenim ohrovtom in kuhanim krompirjem.
Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 780 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 33 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija