Pikantno začinjeni in bogato napolnjeni
Za 4 osebe potrebujete
- 2 piščančja fileja (po približno 175 g)
- sol, poper
- 1 žlico olja
- 125 g berivke
- pest kreše
- 4 posušene paradižnike
- 1 strok česna
- 50 g solatne majoneze
- 100 g jogurta
- 1 zavitek (4 kose) tortilj za zvitke
- 100 g sira z modro plesnijo
Priprava
Meso oplaknite, ga obrišite in začinite s soljo in poprom. V ponvi segrejte olje in na njem pri srednji temperaturi z vseh strani 10 do 12 minut pecite meso. Solato operite in jo osušite v solatni centrifuge.
Paradižnike zrežite na trakove. Česen olupite in ga drobno sesekljajte. Zmešajte majonezo, jogurt in česen ter mešanico začinite s soljo in poprom. Meso zrežite na tanke trakove.
V ponvi pri srednji temperaturi segrejte tortilje z obeh strani. Nato jih premažite s pomako. Zgornje polovice obložite s solato, mesom, paradižniki, krešo in zdrobljenim sirom. Vse sestavine še enkrat nakapajte s pomako, spodnjo polovico zapognite navzgor in tortilje zvijte.
Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo: približno 480 kcal, beljakovine: 30 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 35 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija