Polnjeni s stročjim fižolom in svežim kozjim sirom.
Za 4 osebe potrebujete
- 1 velik jajčevec
- sol
- 500 g stročjega fižola
- 1 strok česna
- 200 g kozjega svežega sira
- 1–2 žlici limoninega soka
- poper
- 2–3 žlice oljčnega olja
- nekaj vejic timijana
- 150 ml juhe
- 75 ml suhega belega vina
Priprava
Jajčevec oplaknite, ga očistite in po dolgem zrežite na 1 cm debele rezine. Z obeh strani jih začinite s soljo in postavite vstran. Fižol oplaknite, očistite in približno 3 minute blanširajte v slani vodi. Odlijte vodo, ga oblijte s hladno vodo in dobro odcedite.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Česen olupite in ga drobno sesekljajte. Zmešajte ga s svežim sirom in limoninim sokom ter mešanico začinite s soljo in poprom. Rezine jajčevcev popivnajte s papirnato brisačo in jih z obeh strani premažite z oljčnim oljem ter nato še s svežim sirom. Obložite s stročjim fižolom, zvijte in zvitke spnite z zobotrebci.
Model za narastke premažite z oljem in vanj položite zvitke jajčevcev. Prilijte juho in vino, obložite z oplaknjenim timijanom in zvitke približno 20 minut pecite v pečici. Enkrat jih obrnite. Po želji jih na koncu še okrasite.
Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo: približno 300 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 8 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?