Zvitki z jajčevci

30. 10. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Zvitki z jajčevci (foto: foodstock photo)
foodstock photo

Polnjeni s stročjim fižolom in svežim kozjim sirom.

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 velik jajčevec 
  • sol 
  • 500 g stročjega fižola 
  • 1 strok česna
  • 200 g kozjega svežega sira 
  • 1–2 žlici limoninega soka
  • poper 
  • 2–3 žlice oljčnega olja 
  • nekaj vejic timijana
  • 150 ml juhe 
  • 75 ml suhega belega vina

Priprava

Jajčevec oplaknite, ga očistite in po dolgem zrežite na 1 cm debele rezine. Z obeh strani jih začinite s soljo in postavite vstran. Fižol oplaknite, očistite in približno 3 minute blanširajte v slani vodi. Odlijte vodo, ga oblijte s hladno vodo in dobro odcedite.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Česen olupite in ga drobno sesekljajte. Zmešajte ga s svežim sirom in limoninim sokom ter mešanico začinite s soljo in poprom. Rezine jajčevcev popivnajte s papirnato brisačo in jih z obeh strani premažite z oljčnim oljem ter nato še s svežim sirom. Obložite s stročjim fižolom, zvijte in zvitke spnite z zobotrebci.

Model za narastke premažite z oljem in vanj položite zvitke jajčevcev. Prilijte juho in vino, obložite z oplaknjenim timijanom in zvitke približno 20 minut pecite v pečici. Enkrat jih obrnite. Po želji jih na koncu še okrasite.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 300 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 8 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?