Imate radi čokolado na malo drugačen način? Potem je tale recept, ki ga je pripravila blogerka Urša Horvat, pravi za vas. Vroča čokolada, v katero lahko po želji dodate tudi nekaj kapljic vašega najljubšega viskija. Mmmmmm ... Kot nalašč za vašega fanta. V hladnejših dneh se namreč radi na toplem grejemo s svojim najdražjim. Če je toplina tudi v rokah ob vroči čokoladi, bo večer še lepši.
Za dve osebi potrebujemo:
- 1,5 skodelice mleka
- 0,5 skodelice Alpske smetane za stepanje Mu Cuisine
- lupinico ene pomaranče
- ½ žličke cimeta
- 170 g temne čokolade
- 1 žlico viskija (po želji)
- Stepeno Alpsko smetano za stepanje Mu Cuisine za okrasitev
Postopek:
V manjši kozici segrejemo mleko in smetano skoraj do vretja. Za merico uporabimo skodelici, v katerih bomo postregli vročo čokolado.
V mešanico mleka in smetane dodamo še pomarančno lupinico in cimet. Odstavimo z ognja in vmešamo na koščke narezano čokolado. Z metlico mešamo, dokler se čokolada popolnoma ne stopi. Če nas motijo koščki naribane lupinice, čokolado precedimo, sicer pa ne. Za odrasle lahko v čokolado vmešamo še žlico viskija in postrežemo s stepeno smetano na vrhu.
Spremljajte rubriko in osvojite lepe nagrade
Bi radi vročo čokolado pripravili za prijatelja in mu tako za praznike podarili del sebe? Sodelujte v NAGRADNI IGRI, s katero pričnemo v torek, 27. 11. , in si vsak teden dovolite, da osvojite darilni bon Ljubljanskih mlekarn. KAKO?
Navodila najdete na tej povezavi, sledite pa na Mu Cuisine, kjer bomo vsak teden objavili recept kulinarične blogerke Urše Horvat. Vsak od receptov bo namenjen enemu od vaših najbližjih: staršem, fantu, prijateljicam, starim staršem, sosedom, morda skriti simpatiji. Pa dober tek in pristne praznike vam želimo!